Afoto Xs 768px Hadline
Bocskai Növénytermesztési Kft.
Gyümölcstermesztő birtok

A Hajdúdorogi Bocskai Növénytermesztési Kft. 1993-ban alakult, nagyobb részt meggy, de emellett cseresznye, alma és diótermesztéssel és értékesítéssel foglalkozik. A Kft. egy cégcsoport része, mely a korábbi termelőszövetkezetből alakult meg és a gyümölcstermesztés mellett, növénytermesztő valamint állattenyésztő üzletáguk is van.

A Kft. székhelye és telephelye a Hajdú-Bihar megyei Hajdúdorogon található. A cég 180 hektáron gazdálkodik, állandó létszáma 35 fő, és emellett integrátorként és szolgáltatóként is tevékenykedik. 2003 óta a környékbeli termesztőkkel együtt egy gyümölcsértékesítő kft-t, illetve egy csemegekukorica csoportot is alapítottak.

A cég a fenntartható gazdálkodásban hisz. Az elmúlt időszakban intenzifikálták a termelést, öntözéses gazdálkodást folytatnak, melyhez egy 4000 köbméteres medencét építettek, melyet mélyfúrású, szűrőberendezéssel ellátott kúttal táplálnak, ezáltal egy 40, egy 50 és egy 28 hektáros termőterületet tudnak öntözni csepegtetéses rendszerrel. Önerőből illetve pályázati támogatással a közelmúltban lecserélték a gépeiket - a kézi anyagmozgatást szinte teljesen kiváltva - ezáltal a dolgozók modernebb és komfortosabb munkakörülmények között végezhetik a gazdálkodást.

A gyümölcsültetvények többsége Hajdúdorogon és Újfehértó külterületén található. A 100 hektárnyi ipari meggyet rázógéppel és kézierővel takarítják be, fő piacuk a hazai konzervgyárak, kisebb mértékben a fagyasztócégek vásárolnak tőlük. Exportra ritkábban jut a gyümölcsből, leginkább Lengyelországba és Németországba. A Kft. a gyümölcs mellett a szántóin még intenzív növényeket termeszt, kukoricát és zöldborsót, illetve van egy, a környékbeli gazdálkodókat kiszolgáló gazdaboltjuk és egy gázolajtöltő állomásuk is.

A munkatársak szakmailag képzett és a gyümölcstermesztés iránt elkötelezett emberek. A Kft. tervei között az öntözés teljessé tétele mellett a gépparkjuk további, folyamatos modernizációja szerepel.

FŐTÁMOGATÓ: Groupama Biztosító Zrt.
Szakmai partner:
Közönségdíj támogató:
Pénzügyi partner:
Támogatók: