Afoto Xs 768px Hadline
Bodri Pincészet
Szőlészet-borászat

A Bodri Pincészet Szekszárd déli határában, egy festői szépségű völgyben fekszik. A tulajdonos az alapító fia, Dr, Bodri István, aki családjával közösen vezeti a Pincészetet. A birtok építéséhez 1999-ben kezdtek, majd a 2001-ben telepített első öt hektár szőlő, pár éven belül már tizenegy hektárra növekedett. A régi érlelőpince 2002-ben épült, 2003-ban követte a feldolgozó és az étteremnek otthont biztosító épület. Nagypincéjük, mely 2008 és 2011 között épület meg, elnyerte Közép-Európa legnagyobb újonnan épített kupolás pincéjének címét.
Szintén 2011-ben megkezdődött a vendégházak kialakítása is, ahol 61 vendéget tudnak egyszerre fogadni. 2014-ben adták át a 1400 négyzetméteres rozéüzemet, mely már nagyobb mennyiségű, kitűnő minőségű bor készítésére is lehetőséget ad. A díjnyertes borok készítése mellett pedig a kiemelkedő gasztronómiai szolgáltatásra is nagy hangsúlyt helyeznek. A 300 négyzetméteres érlelő pince 2002-ben készült, mely pincetúrák alkalmával tekinthető meg, és itt történik a prémium tételek érlelése is.
Saját termő szőlőterületük jelenleg több mint 140 hektár, amihez több hektár integrációban működtetett szőlőterület is kapcsolódik. Ebből a legnagyobb rész Bátaszéken található, 11 hektár a keleti-északkeleti fekvésű Faluhely-dűlőben terem, 16 hektár a déli kitettségű Gurovica dűlőben, további 3 hektár pedig kisebb ültetvények formájában a Csötönyi-völgyben, a Gesztenyésben és az Iván-völgyben található. A területeket folyamatosan telepítik, újítják. A Csötönyi-völgyben és a Gesztenyésben 3 hektáron öregebb ültetvények találhatók, ezek zömében 30-35 éves telepítések, és itt található egy kis Kadarka is, amely 80 éves tőkékből áll. Utóbbiak szépen karbantartott, meglehetősen sűrűn telepített ültetvények.

A Bodri Pincészet szőlőművelésének összetétele, a termőterület kiváló fajtája a Merlot, a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc, Portugieser, Malbec, Chardonnay, Olaszrizling, Pinot Noir, valamint a Rajnai Rizling

FŐTÁMOGATÓ: Groupama Biztosító Zrt.
Szakmai partner:
Közönségdíj támogató:
Pénzügyi partner:
Támogatók: