Afoto Xs 768px Hadline
Dömsödi János ketészete
Kertészet

Dömsödi János 1984 óta foglalkozik paprika hajtatással a Csongrád-Csanád megyei Szentesen. Családi vonalon, édesapja után örökölte a kertészkedés szeretetét, aki,2-3 holdon gazdálkodott és a szentesi Árpád Agrár Zrt. kertészetében dolgozott.
A Szarvasi út mellett fekvő gazdaság területe 1,3 ha, melyből a fóliák nettó területe 4400 m2. Hagyományos módon, talajon termelnek, a palántákat is a gazdaságukban nevel gázfűtésű fóliasátor alatt. A gazdaságot a szülők viszik, a munkákban nagy segítségükre van a két felnőtt fiú is. Évente 21.000 darab palántát ültetnek, a betakarítás júniustól egészen november közepéig tart. Évente 13 kg termést szedünk le négyzetméterenként. A termesztés során törekednek a környezettudatos technológiára. 2-3 évente végeznek szerves trágyázást, évközben pedig talaj vizsgálatok alapján történik a tápanyag- utánpótlás. A kémiai növényvédelem helyett már hosszú évek óta az integrált- biológiai növényvédelmet folytatnak, ezzel is csökkentve a környezetterhelést. Ebben nagy segítségemre van a tulajdonos fia Gábor, aki ezen a területen végez szaktanácsadást (Szentes Bio Kft.).
Dömsödi János alapító tagja (2002) a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének. Több évben is végzett különböző kísérleteket a szövetkezet megbízásából és minden új technika, technológiai megoldás iránt nyitott.

2012 és 2019-ben a DélKerTÉSZ a „Legjobb kertész” kitüntető címet adományozta számára a kistermelő kategóriában. Arra törekszik, hogy gazdasága az alkalmazott környezetbarát technológiával jó minőséget és magas hozamot érjen el.

FŐTÁMOGATÓ: Groupama Biztosító Zrt.
Szakmai partner:
Közönségdíj támogató:
Pénzügyi partner:
Támogatók: