Afoto Xs 768px Hadline
Eszterbauer Borászat
Szőlészet-borászat

Az Eszterbauer család Szekszárd régi alsóvárosi bortermelő családjai közé tartozik, már az 1746-os levéltári adatok szerint is szőlősgazdáknak számítottak. Ennek a dinasztiának a 10. generációját képviseli Eszterbauer János, aki kezdetben más pályát választott, majd a 2000-es évektől kezdte újraéleszteni a családi tradíciót. A mai birtok a Szekszárdi borvidék legszebb fekvésű dűlőiből állt össze Alsónyék dűlőtől a Palánki-hegyig, összesen mintegy 37 hektáron, amiből 17 hektáron biodinamikus művelést végeznek, és néhány éven belül tervezik a teljes átállást is.

A borászat egyrészt a modern stílusban épült, üvegfelületekkel domináló feldolgozótérből áll, ahol az erjesztőtér és a hűthető, fűthető acéltartályok kaptak helyet, másrészt egy impozáns látványpincéből, ami egyike Heimann Ferenc borkatedrálisainak, és ahol 2300 hektoliter bor érik fahordókban. A pincetér fölött pedig egy 230 m2-es rendezvényterem várja az idelátogatókat.

Az Eszterbauer Borászat napjainkra a borvidék vezető borászataihoz tartozik, korszerűen felszerelt, az ültetvények gondozottak, a család őseit a címkéken megörökítő borok pedig folyamatosan hozzák az aranyérmeket a versenyekről. Nem véletlen hangzott el egy-egy jól sikerült Eszterbauer borról a már generációkkal ezelőtt elhíresült mondat: No, fiam, ezt nem köll kiborítani!

FŐTÁMOGATÓ: Groupama Biztosító
Kategória támogató:
Közönségdíj támogató:
Különdíj támogató:
Szakmai partner:
Támogatók: