Afoto Xs 768px Hadline
Green-Coop Hungary
Kertészet

A Green-Coop Hungary kertészete Győr külterületén, a korábbi városi dísznövénykertészet helyén gazdálkodik. A 2018.ban elkezdett, mintegy 3 milliárdos összegből megvalósult beruházás 2019. májusban fejeződött be, fő tevékenységük a paradicsomtermesztés. A cég a szlovák központú Green-Coop Szövetkezettel közös, annak részeként gazdálkodik. Összesen 4 fajta, 2 cherry, egy koktél és egy fürtös paradicsomot termesztenek a piac igényeinek megfelelően. A megtermelt paradicsomot nagyobb áruházláncoknak (Interspar, Aldi, Auchan) értékesítik.

A gazdálkodás egy 7 hektáros területen folyik, melyen összesen 800-1000 négyzetméteres raktárkapacitás, irodák és szociális helyiségek is találhatók. A cég dolgozóinak létszáma 45-50 fő, ők mindannyian magyarok és a termékek értékesítése is itthon történik. A modern ültetvény gépesítése teljes körű, holland csúcstechnológiával ellátott. A fenntartható gazdálkodás érdekében geotermikus energiát használnak, emellett telepített gázzal fűtik a sátrakat és biológiai növényvédelmet használnak a gazdálkodásban. 

A cég korábban tagja volt a Rábaközi TÉSZ-nek, jelenleg pedig a Green-Coop Szövetkezet tagjaként termékeik Szlovákia és Csehország piacaira is kerülnek. A helyi önkormányzattal kiváló kapcsolatban állnak, az iskolaétkeztetési programban is részt vesznek, a társadalmi felelősségvállalást nagyon fontosnak tartják.

FŐTÁMOGATÓ: Groupama Biztosító Zrt.
Szakmai partner:
Közönségdíj támogató:
Pénzügyi partner:
Támogatók: