Afoto Xs 768px Hadline
Szappanos Gábor
Gyümölcstermesztő birtok

Idősebb Szappanos Gábor 1997-ben kezdte a gyümölcstermesztést a Bács-Kiskun megyei Kerekegyházán egy 4 hektáros területen. A kezdetek óta besegített a fia is a munkába így az évek során valódi családi vállalkozássá nőtték ki magukat. Jelenleg 70 hektárnyi földet művelnek, melyből több mint 50 hektár a saját, melyen kajszit, cseresznyét, meggyet, szilvát és almát termesztenek. Ahogy tartják a nulláról indultak, és szorgalmas munkával jutottak el oda, ahol jelenleg tartanak.

Nagy büszkeségük, hogy az iskolagyümölcs program keretében 10 ezer gyermeket látnak el egészséges és hazai termelésű gyümölccsel. A kerekegyházi telephelyükön lévő 400 tonna kapacitású hűtőház 2003-ban készült el. 10 állandó alkalmazottjuk van emellett szezonban idénymunkásokat is alkalmaznak.

A fenntartható és hosszú távú gazdálkodásban és gyümölcstermesztésben hisznek. Igyekeznek minél kevesebb vegyszert használni, termékeiket pedig bevásárlóközpontoknak és nagyobb megrendelőknek értékesítik. Tevékenységük során a többi termelővel együttműködnek.
A környezetvédelem mellett a társadalmi felelősségvállalást is fontosnak tartják, illetve a helyi önkormányzatot is mindenben segítik. Jövőbeni céljaik között a gyümölcs mellett a zöldségtermesztés nagyobb volumenű elindítását tervezik, melyet a jelenlegi karalábé mellett más termékekkel is szeretnének bővíteni.

A Szappanos család azt tartja, hogy tevékenységük során nem az egyéni gyarapodás, hanem az hazai gyümölcságazat sikere az elsődleges elérendő cél!

FŐTÁMOGATÓ: Groupama Biztosító Zrt.
Szakmai partner:
Közönségdíj támogató:
Pénzügyi partner:
Támogatók: