Afoto Xs 768px Hadline
Versivet Kft
Szántóföldi növénytermesztő birtok

A Versivet Kft. 2006-ban alakult meg 100 %-os magyar családi vállalkozásként, Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A cég telephelye és székhelye Kétpó településen található. A fő tevékenységi kör a szántóföldi növénytermesztési szolgáltatás, melyet bérelt területeken, közel 1000 hektáron végeznek.
Jelenleg 100 ha őszi árpa, 13 ha őszi tritikálé, 450 ha napraforgó, 38 ha lucerna, 42 ha őszi káposzta repce, 240 ha őszi búza, 4,3 ha csemege kukorica és 70 ha takarmány kukorica termelése folyik. 48,64 hektáron vesz részt a cég az AKG programban.
A két tulajdonos (Vetési Gábor és Vetésiné Veres Irén Erika) mellett a cégnek 18 alkalmazottja van. A sikeres gazdálkodás érdekében a cégnek két input anyagkereskedő céggel van kapcsolata, ezek a Don-Agro Kft. valamint az IKR Agrár Kft. A kétpói telephelyen van egy 1200 nm2-es gabonatároló, amely megkönnyíti az adott időszakban a betakarított termés tárolását, esetleg tovább tároltatását is. A termelt termékeknek biztos piacuk van, az évek alatt kialakult, biztos és korrekt felvásárlókkal.
A Versivet Kft. 2015-ben állattenyésztéssel is bővítette a tevékenységi körét. A mezőhéki szarvasmarha telepükön évente 150 db hús hasznú szarvasmarhát nevelnek. Leválasztott borjúként vásárolnak, és hízó marhaként értékesítenek általában külföldre. Árbevételük másik forrása a növénytermesztési szolgáltatás mellett a mezőgazdasági gépi szolgáltatás. Közel 2500-3000 hektáron végeznek különböző gépi szolgáltatásokat, a szántástól a betakarításig, a környéken gazdálkodó őstermelők, szövetkezetek részére. Gépparkjukban New Holland erőgépek (120 LE- 430 LE) és a Vaderstad munkagépei találhatók. A folyamatosan modernizált gépparkkal így hatékonyan, gyorsan és nem utolsó sorban gazdaságosan tudják végezni a különböző munkálatokat.

FŐTÁMOGATÓ: Groupama Biztosító Zrt.
Szakmai partner:
Közönségdíj támogató:
Pénzügyi partner:
Támogatók: