Afoto Xs 768px Hadline

Szabályzat

    AZ AGROFOTÓ 2019 DÍJ

Az agronline.hu Kft., az Agrárprint Kft. és az Agrárrendezvények Kft. speciális portáljaival, nyomtatott kiadványaival és egyedi rendezvényeivel lépett be a hazai agrármédia piacra. Az Év Agrárembere kitüntető Díj megalapításával, s megszervezésével a szakembereket már a figyelem központjába állította vállalkozásunk, az Agrárrendezvények Kft. A nagy sikerrel futó díj során a mezőgazdaság szereplőinek társadalmi felelősségvállalására fókuszáltunk. 

Most egy mindenkit érdeklő témát, a fotózást állítjuk középpontba. Ezt a célt is szolgálja az Agrofotó 2019 díj! 

Egy tájkép, portré, zsáner, sportfotó, divatfotó, akt stb. megszokott műfajok, azonban kevesebb olyan fényképpel találkozhatunk, amely témája középpontjába a mezőgazdaságot állítja. Pedig Magyarországon több tízezer agrárvállalkozás működik, és az agráriummal foglalkozó szakmédiumból is több tucatnyi. Tapasztalatból tudjuk, hogy a mezőgazdászok között pedig számtalan lelkes fotós van, akik valós célok nélkül megörökítik mindennapjaik apró mozzanatait, egy-egy számukra érdekes pillanatot. Nekik és minden fotográfusnak nyújtjuk a megmérettetés lehetőségét több kategóriában az agrofotó 2019 díj pályázata során. 

7 Kategóriában indítjuk a versengést:

Egy díj rangja és hitelessége annál nagyobb, minél jobban meg tudja őrizni függetlenségét és valóban csak a teljesítményre fókuszál. S ezt még lehetne azzal fokozni, hogy a széles nyilvánosság aktív bevonása még inkább növeli a díj értékét. Épp ezért határoztuk el a díj megalapítását, az online szavazás meghirdetését és a szakmai zsűri bevonását. 

A lebonyolítás 

Az agrofotó 2019 díjat 7 különböző kategóriában (mint kategória győztes) lehet elnyerni: Állattenyésztés, Gépészet, Légifotó, Meteorológia, Növényvédelem, Szántóföldi növénytermesztés, Szőlészet-borászat. 

Ezen felül megválasztásra kerül a közönségdíjas fotó, valamint a fődíjas fotó, amelyet a zsűri szavazata és közönségszavazat alapján lehet elnyerni. 

a.) Képek beküldése: 2018.12.01-2019.04.15. 12 óra. 

A képek beküldésére a megjelölt időszakban van lehetőség az erre kialakított online felületen. Ezek után a felvétel megjelenik a weboldalon, de szavazni csak később lehet, a beküldési szakasz zárásával. A szervezők így tudják biztosítani azt, hogy senki ne juthasson jogosulatlan előnyhöz 

b.) Zsűrizés: 2019.04.15-2019.04.30. 

A kategóriatámogatókból és szakemberekből álló zsűri két szavazási körben kiválasztja a kategóriánkénti 3 döntőst. 

Közönségszavazás: 2019.05.01-20 

A szavazás Facebook-on zajlik majd. A legtöbb szavazatot kapott fotó lesz a közönségdíjas. 

c.) Harmadik szakasz: 

Díjkiosztó, 2019.05.24 Mezőfalva III. Szántóföldi Napok 


A kategóriadöntők során a kategóriánként bejutott 3 kép közül választja ki a zsűri a kategóriagyőztest, a kategóriagyőztesek közül pedig az év agrofotóját. Az online szavazáson legtöbb szavazatot kapó fénykép közönségdíjban részesül. A szakmai zsűri tagjai az alapítók képviselője, elismert szakemberek, és a verseny támogatói. Az online szavazás természetesen hatással lehet a zsűri döntésére, de nem felülíró erővel! Az online szavazás végeztével és a zsűri döntésének megszületésével az egyes kategóriagyőztesek, valamint Az év agrofotója 2019 is kihirdetésre kerülnek, mégpedig egy nívós rendezvényen, amely egyben kiállítás is a beküldött képekből válogatva. A döntéshozó grémium minden politikai függőségtől mentes, elismert személyekből álló döntési szerv, mely független, csak a kiírás szempontjait figyelembe vevő döntést hoz! 

A díj nem egy támogató által megvásárolt „kitüntetés”, hanem egy szakmai alapokon és érdemeken nyugvó elismerés!

A kategória győztesek 100.000 értékű, míg az agrofotó 2019 díj fődíjasa 300.000 Ft értékű díjat nyer